Noordelijk Territorium

Geschatte leestijd: 3 minuten.

Noordelijk
grondgebied

Verandering van omgeving, welkom in de Outback!

Je ontdekt in dit artikel alle rijkdommen van het Australische achterland, dit heilige en dorre land, met roodachtige kleuren.

 

MANNELIJK
T-shirts
Schoenen

DAMES
t-shirt

 

het "rode hart"

De Outback, deels gelegen in het Northern Territory (Northern Territory met de Engelse naam), staat ook wel bekend als het "rode hart" van de Australische woestijn. Deze regio van de wereld is het meest woestijnachtige deel van het continent. Het strekt zich uit over 1,3 miljoen vierkante kilometer, die zich onder je voeten ontvouwen, buitengewone landschappen zover het oog reikt.

Gekenmerkt door jaren, ouderdom en de miljoenen jaren die zijn verstreken met het uithollen van de grond, ademen deze landen van de Outback de geschiedenis van de aboriginals, de eerste bewoners van Australië, die ongeveer 40.000 jaar geleden arriveerden. Deze aboriginals zijn verbonden met hun land, de kracht van de natuur en voelen een diepe verbondenheid met dit heilige territorium.

Wist je dat ?

In deze enorme regio, bijna zo groot als tweederde van Europa, wonen iets meer dan een miljoen mensen.
JONGEN
t-shirt
Kort

MANNELIJK
Shirt
Kort
Schoenen
Dochter
t-shirt

Maar de mannen die in deze Outback-steden wonen, zijn niet de enige bewoners van deze dorre woestijn. Veel dieren hebben zich weten aan te passen aan het hete en droge klimaat van deze regio van Australië.

De bekendste dieren die hun stempel hebben weten te drukken, zijn zonder twijfel de kangoeroes! Maar hoe overleven ze? Nou, ze hebben hun eigen techniek... Inderdaad, 's nachts loopt de temperatuur op tot nul graden! Met zulke nachttemperaturen profiteren kangoeroes van de ochtenddauw op de weinige grasvelden die ze kunnen vinden om te drinken. Je zult ook veel andere soorten vinden, zoals wallaby's, wombats, kaketoes, slangen of zelfs parkieten en hagedissen, die allemaal troost hebben gevonden in het leven in de woestijn.

MANNELIJK
Shirt

JONGEN
Shirt
De kangoeroes, emblematische dieren van Australië, zijn duidelijk vertegenwoordigd in deze collectie met dit prachtige shirt voor heren en jongens.

 

Dit land is vol rijkdom, en het is niet alleen een metafoor! De belangrijkste economische activiteit in de regio is mijnbouw. Dankzij de afwezigheid van bergen en ijstijd is de Outback rijk aan vele metalen en mineralen, waaronder onder meer goud en opaal.

In het hart van deze uitgestrekte woestijn staat aan de horizon een enorm massief, de koepel van Uluru. Met een hoogte van 348 meter en een lengte van 2,5 kilometer komt dit blok langwerpige rode zandsteen uit de woestijn tevoorschijn als de rug van een walvis die we uit het water zien komen. .

Dit prachtige massief diende als inspiratie voor onze stylisten bij het maken van deze collectie. Op dit T-shirt zien we Uluru trots staan om je een uitstekend ontwerp aan te bieden.

DAMES
t-shirt
DOCHTER
Je weet wel
Deze roodachtige tinten die roest en terracotta kleuren combineren, bieden je een unieke kledingcollectie. Warme kleuren en delicate prints zijn de sleutelwoorden van deze nieuwe collectie.

Dus, klaar voor een roadtrip in het “rode hart” van Australië?